Olika sorters resor

Välkommen till Lindersresor.se där du får information om olika former av resor. Läs mer om de olika formerna av resor nedan.

Sajten presenteras i samarbete med

 Vi startar med backpacking:

Backpacking är ett utmärkt sätt att se världen på. Reser man på detta vis betyder det att man kommer hinna se mycket och upptäcka många nya platser runt om i världen. Backpacking brukar beskrivas som självständig och lågbudgetturism. De som väljer att packa sin väska och ge sig ut gör det i månader och har oftast inte bokat hotell i förväg. En enkel biljett till en destination är det enda som behövs för att sedan ge sig ut i världen. Utgifter innan resan bör däremot innefatta vaccinationer, utrustning, visum, biljetter, reseförsäkring och även kanske utgifter för språkkurser, äventyrsresor eller andra typer av kurser eller utbildningar. Utrustning såsom en bra ryggsäck, sovsäck, liggunderlag samt regnkläder kan vara bra tillhands. Även om det finns vandrarhem och hotell kan man inte förutse framtiden. Precis det som är charmen med backpacking. Däremot för den som vill planera och vara mer säker på hur allt kommer gå tillväga under sin resa kan man självklart planera och boka boende i förtid. Det är dock vanligast att man endast vet vilka länder man vill besöka och vet vad man har packat ner i sin ryggsäck.

Det behöver inte kosta en förmögenhet att packpacka runt jorden och de kostar som du alltid kommer ha är mat, logi och lokala transporter. Exakt hur mycket du kommer spendera under resan beror sedan på vilka destinationer du ska besöka, antalet resenärer och personliga krav på standard. Det finns så kallad tumregler som kan hjälpa dig att räkna fram en rimlig budget just för backpacking exempelvis det är billigare att resa tillsammans, boende varierar beroende på destination, kombinera relativt dyra destinationer och tänk smart! Vanliga resmål för backpackers är bland annat Sydostasien, Indien, Oceanien samt Central- och Sydamerika. Det är ett perfekt ressätt att undvika typiska turistmål och omringas av endast turister. Som backpacker bestämmer du själv hur och när du vill göra saker, i din egna takt. Ett tips är att höra med andra människor som gjort en backpacking-resa och se hur dem tyckte. Vilka länder var dem i, hur mycket kostade det och smarta tips. Sen säger man ofta en dags resa från ett annat kostar dubbel så mycket, som en extra dag på samma plats.

Leave a Reply